A Szigetköz két keréken – Körtúra a Regia Panzióból

HU EN

A Szigetköz két keréken – Körtúra a Regia Panzióból

Szigetköz az egyik legnépszerűbb úti cél itthon, azok számára, akik gyönyörű természeti tájakat keresnek. Bár a szerteágazó vízi csatornákról és a vízi túrákról a leghíresebb, két keréken is érdemes felfedezni Szigetköz látnivalóit.
Szigetköz kerékpártúra

Szigetköz felfedezése két keréken

Szóval két keréken is érdemes a rengeteg látnivalót felfedezni, és a legjobb, hogy a Szigetközi biciklis útvonal egyik kiindulópontja pontosan a Regia Panzió bejárata előtt indul. Épp ezért panziónkat is úgy alakítottuk ki, hogy a biciklik és különböző sporteszközök is jól tárolhatóak legyenek, de térjünk is az ajánlott biciklis túra útvonalra, hogy két keréken bejárhasd a Szigetköz látnivalóit!
 

Útvonal: Halászi: Regia Panzió – Mosonmagyaróvár – Feketeerdő – Dunakiliti – Tejfalusziget – Doborgazsziget - Cikolasziget - Dunasziget – Halászi: Regia Panzió


Hogy tényleg csak a túrához szükséges dolgokat kelljen magaddal vinned, ezért egy olyan útvonalat ajánlunk, ami a kiindulási pontnál is végződik. Így akár kezdhetitek nálunk a napot egy finom reggelivel, hogy legyen energiátok a nagy túrára, majd az energiák újratöltése végett este is betérhettek hozzánk egy finom vacsorára, amit a dunaparti teraszunkon is elfogyaszthattok.

 

A szigetközi biciklis útvonal leírása:

A kiindulási pont tehát a Regia Panzió Halásziban. Mivel az útvonal a panzió bejáratánál kezdődik csak fel kell pattanni a biciklire és elindulnunk. A panziótól balra fordulva (nem a központ fele), az utat követve áthaladunk a Mosoni Duna-hídon, innen pedig végig gurulva az úton bejutunk Mosonmagyaróvár központjába, ahol érdemes megnézni a várat, amit István király alapított, majd áthaladunk a városközponton, és vegyük az irányt Feketeerdő település felé. A várost északi irányba elhagyva, a Feketeerdei utcán kell csak egyenesen áttekernünk a végig aszfaltos úton, de mesés környezetben. Feketeerdőből Dunakilitibe egyenes út vezet tovább a városon keresztül Dunakilitibe. Dunakilitit a Kossuth Lajos úton hagyjuk el, a Tejsziget fele, de érdemes egy kis megálló beiktatni a Csebi-Pogány Kastélynál, amit 1996 és 2000 között építtetett dr. Csebi- Pogány Alajos, dunakiliti lakos.


5 percre innen, újra áttekerve a Duna felett eljutunk a Tejszigetre. Itt található a Szigetköz Lelke Pálinkaház. Áthaladva a kis falun, szinte majdnem végig a Duna melletti kerékpárúton tekerve juthatunk át a Dunaszigetre. Menet közben a Doborgazszigeten is áthaladunk, és a Sérfenyő utcából nyíló Fő utcán érkezünk meg Dunaszigetre. Az ökoparkot a település szélén találjuk, ahonnan rövid kenutúrára is indulhatunk.


Az út innen a Galambos utcán pedig visszavezet minket Halásziba, ahonnan áttekerve a központon visszaérkezhetünk a Regia Panzióba.

 

Ha pedig az éjszakát is egy nyugodt, Duna menti szálláson töltenéd, ne felejts el szobát foglalni nálunk, a Regia Panzióban otthonias szeretettel várunk!


Ajánlatkérés

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

 
Cookie Accepting
Kapcsolat