Mosonmagyaróvártól Lajtáig – Kalandos vízitúrára hívunk

HU EN

Mosonmagyaróvártól Lajtáig – Kalandos vízitúrára hívunk

A Lajta folyó mentén kalandos barangolásra hív a mosonmagyaróvári városnézés, mely hidak és csúszdák által színezett túrával leplezi le a Szigetköz egyedi varázsát.
Lajta folyó vízitúra

A lajtai vízitúra információi

A Lajta folyó az Alpok északkeleti peremvidékéről ered, majd Mosonmagyaróváron torkollik a Mosoni-Dunába. Az Itató strandtól induló, a Lajta-zsilipen átívelő körtúra izgalmas városnézést kínál, majd átemelés után folytatódik a város szívében. 


A túra az Itató strandról indulva lefelé halad a Mosoni-Dunán, majd a Lajtán haladva, a vár mellett vezet a zsilipig, ahonnan az átemelés után a Malom-ágon folytatódik. A mosonmagyaróvári belvárosi szakasz a Lajta-zsiliptől a Malom-ágon át a Mosoni-Dunáig terjed.Ez a szakasz eredeti nyomvonalon kanyargózik, amely az óvári vár körüli árkon keresztül vezet, és számos ágra oszlik, amelyek a Magyaróvár városfalait is védték. A túra során lehetőség nyílik kiváló éttermek és kávézók felfedezésére is, ahol megpihenhetünk az evezés közepette. A Főhercegi malom alatt található egy kétlépcsős hajócsúszda, ami körülbelül 1,5 méterrel lefelé vezet, majd a Mosoni-Duna partjánál, az MVSE csónakházban ér véget a túra.

 

A Regia Panzióból gyorsan megközelíthető Mosonmagyaróvár és a Szigetköz további települései is, mind autóval, biciklivel, és gyalog is. Ha szeretnél egy jó elhelyezkedésű szállást a Szigetközben a Duna partján, akkor foglalj szobát nálunk!


Ajánlatkérés

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.


 

Látnivalók a túra során:

1.    Mosonmagyaróvári vár


A patinás középkori vár Mosonmagyaróvár egyik legismertebb épülete, melynek alsó szintje és környezete 2021-ben felújítást kapott, és turisztikai célokat szolgál. A vár történetét és az itt működött 1818-ban alapított Mezőgazdasági Akadémia történetét egy kiállítás keretében lehet megismerni. A Vár-tó és a Rudolf liget park pedig remek lehetőséget nyújt sétákra.

 

2.    FUTURA - Magyarország legnagyobb tudományos játszótere


Ez a "játszóház" 2700 négyzetméteren várja a természettudományok iránt érdeklődő látogatókat. Az egykori magtár épületében elhelyezkedő interaktív kiállítás négy szintjén keresztül fedezhető fel a Szigetköz, Magyarország és a világ természeti csodái. A szórakoztató tudományos programok, 5D mozi és planetárium minden korosztálynak kínál élményt.

 

3.    Csellery-ház


A város legrégebbi lakóháza a Csellery-ház, mely a barokk hangulatú Fő utcán található, és a Hanság Múzeum képzőművészeti kiállításának ad otthont. A Hanság Múzeum könnyen megközelíthető az evezős kikötőnél, a Lajta Hotel mellett. A múzeum nagyszerű múzeumpedagógiai programokkal várja a csoportokat.

 

Túra adatai:

  • Országrész: Észak-Dunántúl
  • Időtartam: 1 nap
  • Túra besorolása: könnyű
  • Túratípusa: vízitúra
  • Táv: 10,4 km
  • Időigény: 3 óra

Kiindulás innen: Mosonmagyaróvári Itató strand, 9200 Mosonmagyaróvár, Strand u. 17.
 
Cookie Accepting
Kapcsolat