Dunakiliti evezős körtúra - A vadregényes szigetközi útvonal

HU EN

Dunakiliti evezős körtúra - A vadregényes szigetközi útvonal

Fedezd fel a Szigetköz vadregényes szépségeit és kalandjait a Dunakiliti evezős körtúrával, amely izgalmas látnivalókat és programokat kínál a természet szerelmeseinek és kalandvágyóknak egyaránt!
Dunakiliti evezős körtúra

Dunakiliti evezőstúra


A Szigetköz különleges természeti környezetében a Dunakiliti környéke olyan kalandokat ígér, amelyeket csak a rutinosabb evezősök vehetnek bátorságosan kezükbe. Ez a túra egy igazi kihívás, amelyet csak azoknak ajánlunk, akik szeretik a víz nyugodt folyását néha megtörő izgalmas pillanatokat, amelyek a gyorsabb sodrású ágakban és elbontott zárásokban rejlenek.

 

Túrainfó


A körtúra a Vadvíz Kempingből indul és ide is érkezik vissza, azonban az útja során számos izgalmas ponton halad keresztül. Az első rész egy lassú folyású ágon indul, ahol a sodrással szemben lehet elsajátítani az evezés alapjait. A Szigeti-Duna-ágon keresztülhaladva, ahol bokorfüzesek és fehérfűz ligeterdői között halad el a hajó, körülötted kormoránok és récék keresgélik táplálékukat. Ezután érkezel a Szirtl-tavakhoz, ahol egy ökológiai folyosó segíti a halak áthaladását, majd a vadregényes Szirtl-ágakban evezhetsz tovább.

A túra során keresztezed a Szigeti-Duna-ágot, majd egy keskeny, vadregényes ágon haladsz tovább, ami fokozatosan szélesedik, majd becsatlakozik a gyorsabb folyású Szigetelő-ágba. Itt a part mentén gyurgyalagok fészkelnek, és egy rövid pihenőt követően egy erős sodrásban úsztathatod magad lefelé, hogy a többiek a zátony alján "kihalásszanak". Végül az Árpa-sziget mellett a Napóleon film jeleneteinek helyszínére érkezel, majd a Flóri-kapuhoz érkezve visszatérsz a kiindulópontba.

 

Dunakiliti evezős túra adatai:


Ez a túra az Észak-Dunántúl területén található, és egy napos időtartamot ölel fel. Közepes nehézségi besorolással rendelkezik, és vízitúra típusú. Összesen 10.5 kilométer hosszúságú, amelyet körülbelül 4 óra alatt evezhetsz le.

 

Megközelítés


Autóval a legkényelmesebb megközelíteni a Vadvíz Kempinget, amely Dunakiliti területén található. Ha tömegközlekedéssel érkezel, vonattal Mosonmagyaróvárig kell utaznod, majd onnan autóbusszal Dunakilitiig. Innen gyalog vagy kerékpárral is elérheted a kempinget, amely mindössze 3,7 kilométerre található.
 

Látnivalók:

 

1.    Szirtl-tavak hallépcsője


A Szirtl-tavak végén található hallépcső különleges ökológiai létesítmény, amely lehetővé teszi a halak számára az áthaladást. Ez egy fontos megálló a természet kedvelőinek és a halbiológusoknak egyaránt.

 

2.    Dunakiliti Duzzasztómű


A Duzzasztómű megtekintése felejthetetlen élmény, ahol megcsodálhatod a víz erejét és a mérnöki alkotásokat. A hullámzó víz látványa lenyűgöző, és egy pillanatra bepillantást nyerhetsz a víz műszaki világába.
 

3.    Fenékküszöb


A fenékküszöböt érdemes megtekinteni a Duzzasztómű közelében, mivel ez a helyszín segíti a vízpótlást. A jelenség érdekes természeti folyamatok eredménye, amelyet érdemes közelebbről szemügyre venni.
 

4.    Millenniumi tölgy


Dunakiliti egyik jelképe ez a kocsányos tölgy, amelynek története egészen 1896-ig nyúlik vissza. Ez a fa emlékeztet minket a múlt fontosságára és az idő múlására, és érdemes megállni, hogy egy pillanatra megpihenjünk mellette és elgondolkozzunk a múlton.


 

Programtippek a túra mellé:

1.    Duzzasztómű megtekintése


Látogass el a Cunovo–Dunacsun területére, és nézd meg a duzzasztóművet, ahol megcsodálhatod a víz erejét és a mérnöki alkotásokat. Ez egy izgalmas program lehet azok számára, akik érdeklődnek a víztechnológia iránt.

 

2.    Rafting pálya kipróbálása


Ha szeretsz kalandos vízi sportokat űzni, akkor ne hagyd ki a rafting pályát a területen. Itt lehetőséged van kipróbálni a vadvízi evezést az épített beton pályán, és élvezni az izgalmas vízi kalandokat.

 

3.    Danubiana Modern Művészetek Galéria meglátogatása


Ha inkább a művészetek és kultúra érdekelnek, látogass el a Danubiana Modern Művészetek Galériába. Itt nemzetközi szinten is elismert művészek kiállításaival találkozhatsz, és élvezheted a különleges művészeti alkotásokat.

 

4.    Nemzetközi versenyek hangulatának élvezése


Ha szereted a versenyek izgalmát és hangulatát, akkor ne hagyd ki a nemzetközi versenyeket, amelyeket a területen rendeznek. Kövesd nyomon a versenyeket, és élvezd az izgalmas eseményeket a helyszínen.


 
Cookie Accepting
Kapcsolat