Biciklis kirándulás a Fertő-tóhoz Halásziból, a Regia Panzióból - Útvonal, látnivalók, érdekességek

HU EN

Biciklis kirándulás a Fertő-tóhoz Halásziból, a Regia Panzióból - Útvonal, látnivalók, érdekességek

Fedezd fel a Fertő-tó környékének legizgalmasabb látnivalóit egy varázslatos biciklis kirándulás során a Regia Panzióból!
Fertő-tó látnivalók

Hogyan juthatsz el biciklivel a Fertő-tóhoz a Regia Panzióból?


A Fertő-tó és a Szigetköz két lenyűgöző tájegység Magyarország nyugati részén, melyek kiváló célpontot jelentenek egy biciklis kirándulásra. A kerékpározás nemcsak az egészségünkre van jó hatással, hanem lehetőséget ad arra is, hogy közelről megismerjük ezeket a természeti kincseket. 

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan teheted meg ezt az utat Halásziból kiindulva, milyen látnivalók és érdekességek várnak rád, és milyen útvonalat érdemes követni.

 

Az útvonal

A kiindulási pontunk természetesen a Regia Panzió, amely ideális helyszín a kirándulás megkezdéséhez, majd zárásához is. Halászi a Szigetköz szívében található, és kiváló kiindulópontja lehet a Fertő-tóhoz vezető biciklitúrának. Az útvonal Halásziból indulva áthalad Mosonmagyaróváron és Hegyeshalmon, majd az osztrák oldalon folytatódik, elérve a Fertő-tavat és végül visszatér Magyarországra, Fertőrákoson és Fertődön keresztül.

 

1. Szakasz: Halászi - Mosonmagyaróvár

A Regia Panzióból indulva először Mosonmagyaróvár felé vesszük az irányt. Az út során kerékpárutakon és csendes mellékutakon haladunk, miközben élvezhetjük a Szigetköz vadregényes tájait. Mosonmagyaróvár városa gazdag történelmi múltjával és látnivalóival vár bennünket. Érdemes megnézni egy-két fontosabb látnivalót mielőtt tovább indulunk, például az Óvári várat, amely a 13. században épült, a város egyik jelképe. 

 

2. Szakasz: Mosonmagyaróvár - Hegyeshalom

Mosonmagyaróvárról továbbhaladva Hegyeshalom felé vesszük az irányt, ahol átlépjük az osztrák határt. Hegyeshalom történelmi jelentőséggel bír, mivel itt haladt át az egykori vasfüggöny. Az osztrák határhoz közeledve figyelhetjük meg a vidék változatos természeti képét.

 

3. Szakasz: Hegyeshalom - Neusiedl am See

Az osztrák oldalon a Fertő-tó partján haladva érkezünk meg Neusiedl am See településre. A tó osztrák oldalán számos kerékpárút várja a bicikliseket, amelyek kiválóan karbantartottak és jól jelzettek. Neusiedl am See egy kedvelt üdülőhely, ahol lehetőség nyílik fürdőzésre, vitorlázásra és egyéb vízi sportokra is. A tó környékén pedig számos étteremben és kávézóban megpihenhettek a hosszú út után.

 

4. Szakasz: Neusiedl am See - Fertőrákos

Neusiedl am See után visszatérünk Magyarországra, és Fertőrákos felé vesszük az irányt. Fertőrákos híres a mészkőbányájáról, amely ma már látogatható és számos kulturális rendezvény helyszíne. A község szintén büszkélkedhet a gyönyörű barokk kastélyával és a közeli Mithras-szentéllyel, amely az egykori római korból maradt fenn.

 

5. Szakasz: Fertőrákos - Fertőboz - Fertőd

Fertőrákosról továbbindulva Fertőboz irányába haladunk. Ez a szakasz festői tájakon vezet keresztül, ahol élvezhetjük a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti szépségeit. Fertőboz kis település, de érdemes megállni itt egy rövid pihenőre, és megcsodálni a Fertő-tóra nyíló kilátást.

Az utolsó szakaszon pedig Fertőbozból Fertődre tekerünk. Fertőd legfőbb látványossága az Esterházy-kastély vár itt, amely Magyarország egyik legjelentősebb barokk épületegyüttese. A kastélypark és maga az épület is lenyűgöző, érdemes időt szánni a bejárására a hazaút előtt! 

Top 5 dolog, amit ne hagyj ki a Fertő-tó környékén:

•  Fertő-Hanság Nemzeti Park


-    Szikes tavak, mocsarak és nádasok
-    Kiváló madármegfigyelési lehetőségek
-    Számos túraútvonal
 

•  Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

-    Egykori mészkőbánya természeti képződményekkel
-    Barlangszínház előadásokkal és koncertekkel
-    Múzeum a bányászat történetével
 

•  Esterházy-kastély, Fertőd

-    18. századi barokk kastély
-    Lenyűgöző belső terek és díszes termek
-    Gyönyörű kastélypark és sétányok
 

•  Neusiedl am See és a Fertő-tó osztrák oldala

-    Kedvelt üdülőhely
-    Fürdőzés, vitorlázás és vízi sportok
-    Helyi borászatok és gasztronómiai élmények
 

•  Sopron

-    Történelmi város gazdag kulturális örökséggel
-    Tűztorony és Fő tér látványosságai
-    Középkori és barokk épületek, Lővérek erdőségei túrázáshoz


A Fertő-tó környéki biciklitúra felfedezésének megkezdéséhez nincs is jobb kiindulópont, mint a Regia Panzió Halásziban. A panzió kényelmes szobáival és vendégszerető légkörével tökéletes pihenőhelyet biztosít a kirándulók számára. Itt feltöltődhetsz egy hosszú nap után, élvezheted a helyi ízeket és vendéglátást, valamint könnyedén elérheted a környék legszebb látnivalóit. Foglalj szállást a Regia Panzióban, és indulj útnak kipihenten, hogy a legtöbbet hozhasd ki a Fertő-tó környéki kalandokból!

Ajánlatkérés

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.


 
Cookie Accepting
Kapcsolat