TOP 5 látnivaló a Szigetközben és környékén

HU EN

TOP 5 látnivaló a Szigetközben és környékén

Fedezd fel a Szigetköz és környéke legizgalmasabb látnivalóit egy varázslatos utazás során! Mutatjuk mely helyeket érdemes még meglátogatnod, ha nálunk szállsz meg!
5 látnivaló a Szigetközben

Az ezer sziget országa és környékének látnivalói


Fedezd fel az „Ezer sziget országát”, a Szigetközt és környékének különleges látnivalóit! A Dévényi-szoroson át a Duna eléri a Kárpát-medencét, ahol lelassul és lerakja hordalékát, ezzel létrehozva Közép-Európa legnagyobb szigetvilágát. A Szigetközben számtalan látnivaló várja, hogy felfedezd, de ha már erre jársz, érdemes ellátogatni a Győrtől mindössze 19 kilométerre fekvő, több mint ezer éves múlttal rendelkező Pannonhalmára is, ahol a Szent Márton-hegyen található bencés Főapátság is megtekinthető.

A Szigetköz számos épített látnivalóval várja az aktív kikapcsolódás és az ország kulturális örökségének kedvelőit.

Íme a TOP 5 hely, amit mindenképpen érdemes meglátogatni ezen a környéken a Regia Panzióból indulva!

 

1.    DENKPÁL HALLÉPCSŐ, DUNASZIGETEz a lenyűgöző és békés hely a természet szívében található. A zubogó víz moraja messzire hallatszik, míg a mellette elterülő nyugodt, patakos rész egy oázis benyomását kelti. Ideális helyszín piknikezésre, a vízről érkezők számára pedig egy szépen betonozott sója biztosít kikötési lehetőséget. Kerékpárral is könnyen elérhető.

 

2.    HÉDERVÁR: A KASTÉLY, A 800 ÉVES TÖLGY ÉS A BOLDOGASSZONY-KÁPOLNAA Szigetköz legrégebbi kastélya erődként emelkedik ki a Kisalföld síkjából. Az eredetileg a 12. században fából épült építményt többször átépítették és helyreállították, mai barokk formáját a 18. század második felében nyerte el. A Boldogasszony-kápolna a környék egyik legszebb gótikus műemléke, és egyben a Héderváry család temetkezési helye. Itt található Magyarország legidősebb fája, egy 800 éves tölgy.


Titkos tipp: Tekintsd meg a kastéllyal szembeni parkban álló burgonyabogár szobrot, amely a hazai növényvédelem előtt tiszteleg.


 

3.    FUTURA, MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB TUDOMÁNYOS JÁTSZÓHÁZA, MOSONMAGYARÓVÁRA "játszóház" 2700 m²-es területen várja a természet törvényszerűségeinek lelkes felfedezőit. Az egykori magtár épületében kialakított interaktív kiállítás négy szintjén, a négy őselemen keresztül fedezheted fel a Szigetköz, Magyarország és a világ csodáit. Izgalmas tudományos programok, 5D mozi és planetárium vár minden korosztályt.

 

4.    LILA-HEGYI KILÁTÓ ÉS PINCESORA Pannonhalmi-dombság legmagasabb pontja, amelyet „Nyúli Havasoknak” is neveznek, ad otthont a Lilahegyi kilátónak. Az újjáépített, 14 méter magas toronyból lenyűgöző körpanoráma tárul elénk. A kilátótól pár méterre, a löszös területeken lezúduló esőzések meredek falú vízmosásokat alakítottak ki, ezek közül a legérdekesebb a 650 méter hosszú nyúli Szurdik, amelynek alján pincesorok és egykori barlanglakások találhatók. Este kivilágítva különösen varázslatos látványt nyújt!


 

5.    PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG ÉS KÖRNYÉKEEz a hely kihagyhatatlan: a Pannonhalmi Főapátság 1996 óta a Világörökség része, és Magyarország legrégebbi monostora. Az arborétumban és környékén öt kontinensről származó közel ezerféle növény- és 150 madárfaj él. Itt található Magyarország első Illatmúzeuma is, ahol megismerheted az öt alapvető gyógynövény illatát, nyomon követheted a levendula lepárlás folyamatát, és betekintést nyerhetsz a 17-18. századi szerzetesi gyógyászat világába is.


A Szigetköz és környéke számtalan egyéb felfedezésre váró látnivalót kínál, így garantáltan nem fogsz unatkozni. A festői táj, a történelmi emlékek, a természeti csodák és a kulturális programok mind-mind arra csábítanak, hogy minél több időt tölts el ezen a varázslatos vidéken. Ahhoz, hogy igazán kiélvezhesd a környék adta lehetőségeket, érdemes több napra szállást foglalnod. 

 

A Regia Panzió ideális választás, kényelmes szobáival és vendégszerető légkörével tökéletes bázist nyújt a környék felfedezéséhez. Foglalj szállást a Regia Panzióban, és éld át a Szigetköz nyújtotta élményeket teljes egészében!Ajánlatkérés

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

 
Cookie Accepting
Kapcsolat